Hasznos tanácsok
Kedves Látogató!
Nem szeretnék túlságosan okosnak  hatni és mindenféle szervezési jótanácsokkal ellátni Benneteket. Én is csak a netről szedném le, ami nem a fotózáshoz tartozik. Van erre néhány igazán kitűnő oldal, ahol hasznos információkat, beszámolókat, fórumokat találtok. (pl. weddings.hu   lakodalomba.hu)

Inkább a fotózás szempontjából említenék néhány megfontolandó tippet.

- A helyszínt (amennyiben van választási lehetőségetek) jó volna úgy megválasztani, hogy az minél világosabb legyen, de a közvetlenül betűző napfényt mégis fontos kizárni, mert egyszerűen nem néz ki jól a képen, ha egy napsütötte, éles fényfolt van rajtatok. Érdemes előnyben részesíteni a világos, fehér falas házasságkötő termeket ill. éttermeket. Éttermeknél fotózás szempontjából előnyös a tágas terem, ahol nem kell embereken keresztül mászni egy alkalmas pozícióért.

- Templomokban előszeretettel alkalmazzák a diszkrét, félhomályos világítást. Jó lenne előre megbeszélni, hogy az összes világítást kapcsolják fel a ceremónia idejére. Nem szerencsés ha a vakunak kell a főfényt szolgáltatni.

-  A szabadban tartott esküvőt árnyékos vagy félárnyékos helyre tervezzétek. A tűző napon nem kellemes sötét ruhában ácsorogni. Az olvadó sminkről pedig ne is beszéljünk. Természetesen bármilyenek lesznek is a körülmények, mindig a legjobb képek elkészítésére törekszem.
-  Érdemes előre összeírni, hogy kivel szeretnétek  közös fényképeket, nehogy valaki kimaradjon.

- Ha igazán szép beállított képeket akartok, akkor tervezzétek meg a helyszínt, a rá szánt időt és körülményeket. Eső esetén viszek magammal egy komplett fotóstúdiót (hátterek, stúdióvakuk, fényterelők, kellékek stb.). Nincs rossz idő, nincs meglepetés. Akkor lesznek igazán szépek és élethűek a képek, ha nincs tömeg körülöttetek és nyugodt légkörben minimum 1 órát szántok a fotózásra. (A vendégek miatt nem kell izgulni! Megvárnak!)

 
 
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Ajánlás emailben | Szerzői jogok
Copyright © 2007. EsküvőRiporter. All rights reserved.